Benimaurell

Benimaurell és l’últim i més arraconat dels pobles que conformen el municipi de la Vall de Laguar (Marina Alta, Alacant). Cada vintena d’agost, Benimaurell es transforma en un gran escenari a l’aire lliure on es combinen diferents tradicions com per exemple tornejos de pilota valenciana, cucanyes, etc.

Benimaurell vist des de les Penyes Blanques
L’altitud sobre la qual es situa el poble, al voltant dels 530 metres, confereix unes visuals de gran bellesa paisatgística, des d’on s’observa la planura del Girona i les serralades que l’envolten farcit pel blau del Mediterrani. Els noms que tenen alguns dels carrers com el carrer del Llop o l’Aligó insinuen la proximitat a naturalesa. A la plaça del poble (Plaça del Sacrament) es troba l’església parroquial de Sant Cosme i Damià que data del segle XVIII. Al centre de la plaça destaca una antiga morera de grans dimensions que se la pot considerar com un símbol representatiu del poble. El carrer del Príncep de Benimaurell se'l coneix popularment com el “carrer del Trinquet”, per la llarga tradició que ha tingut aquest joc en el poble. En el mateix carrer començaren a jugar grans pilotaris com com ara, el Màlia i l’Hèctor.
Benimaurell vist del Tossalet
Podem trobar una antiga almàssera actualment en desús al costat de l'església, igual que una antiga cooperativa: “Sant Roc” en l'entrada al poble, on es troba un “cup” que tradicionalment servia per xafar el raïm i produir vi. Prop de la cooperativa s’hi troba un àrea recreativa, la font de Benimaurell i el llavador.


Ací vos deixem un visor de Geonet per veure el carrers del poble, els establiments, etc.